SOUVENIRS DEL NOU MÓN

El duet format per Lali Vivas i Marta Farrés es va formar, l’any 2017, amb la intenció de  respondre a una inquietud comuna, la d’il·lustrar musicalment i activa la nostra tasca com a professores de Piano i Música de Cambra al Conservatori Municipal de Barcelona.

Amb aquesta voluntat, treballem per a apropar als nostres alumnes la pràctica de la música a través de la formació del duet de pianos.

Aquest vespre els volem oferir uns presents, uns regals, uns records acolorits procedents del Nou Continent… uns Souvenirs. Música composta per artistes molt vinculats als EEUU, o per naixement o per adopció professional.

L’obra que ens ha inspirat el títol del concert és precisament la que interpretarem quasi al final. Es tracta dels Souvenirs de Samuel Barber, compositor nascut l’any 1910 a Pennsilvania.
L’any 1952 Samuel Barber va escriure uns duets per a tocar amb un amic. En acabar, aquest amic, Lincoln Kirstein, entusiasmat, li va suggerir a Samuel que convertís els duets en un Ballet amb música orquestral. Va ser un èxit. El que escoltarem avui són les danses d’aquella Suite tal com van ser ideades en un primer moment.

Però abans d’això escoltarem els Preludis de George Gershwin, el gran mestre i pioner, junt amb el seu germà Ira, del teatre musical de Broadway.
A més d’una selecció de West Side Story, l’obra sens dubte més coneguda de Leonard Bernstein, compositor que va recollir precisament el llegat de Gershwin i en va esprémer les possibilitats al màxim.
Finalitzant amb la Història del Tango d’Astor Piazzola, un compositor nascut a Mar del Plata però criat al Lower East Side de Manhattan. Fortament vinculat als Estats Units, va ser mestre de composicions que, mentre s’inspiren en el tango, juguen tant amb les formes clàssiques com amb el swing i les harmonies del jazz.

Lali Vivas i Marta Farrés

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]