QUARTET MOANA – I like to be in America

El QUARTET MOANA és un quartet de corda de música clàssica i contemporània.

Fundat l’any 2013, compta en l’actualitat amb els violinistes Rubén Herrera i Carlota Novell, el violista Sergi Miró i la violoncel·lista Clara Manjón.

Amb una formació professional internacional d’allò més rica i diversa, els integrants del Quartet Moana tenen en comú haver coincidit en els seus estudis superiors al Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, per després seguir perfeccionaments tècnics a l’estranger. El seu repertori aborda diferents estils i èpoques, amb la intenció de fer arribar al públic, de forma gairebé pedagògica, l’ampli ventall d’expressions artístiques que avui concorren en la música. Sempre però, amb la intenció d’endinsar-se en la formació del quartet de corda clàssic i aprofundir en un repertori propi de la formació, mitjançant la recerca i investigació de repertoris insòlits, sense perdre el fil en comú en la seva interpretació.

I Like to be in America és la frase més reconeguda del musical West Side Story. I és amb aquestes paraules que han volgut donar nom al projecte. Perfectes per a definir la important contribució històrica que els EUA han tingut envers la música.

Encara que els Estats Units són coneguts musicalment com el país de les bandes sonores, el jazz i els musicals, grans compositors d’altres gèneres, com els clàssics, han nascut o viscut al país, contribuint a l’enorme riquesa cultural del país.

En aquest espectacle, el Quartet Moana realitza un recorregut musical per compositors de diversos gèneres musicals que, encara que nascuts a l’estranger, van emigrar als EUA i on es van inspirar i desenvolupar la seva carrera musical, així com compositors nascuts als EUA, alguns mundialment coneguts i d’altres injustament menys aclamats, però no per això de menys qualitat musical.

Per a això els conviden a gaudir tant d’obres universals en la literatura del quartet de clàssic, com a explorar sonoritats i textures menys freqüents en els concerts de la nostra formació. Tot realitzant una breu explicació per poder contextualitzar, entendre, submergir-se i viatjar per un moment al país dels somnis.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]