Dia: 09 de febrer de 2022

Hora: 19:30h

Lloc: ICCIC Auditorium

La música en el cinema no ha estat mai un complement, sinó que des dels seus
orígens ha fet sempre aportacions fonamentals de manera ininterrompuda, fins i tot molt abans de que les pel·lícules incorporessin el so.

De fet, quan encara no existia la banda sonora, la música que s’interpretava en
directe a les sales esdevenia un element determinant; subratllant el que passava a la pantalla, creant els ambients adients, remarcant les escenes, reforçant les emocions que el cinema vol transmetre, destacant especialment les accions més dramàtiques, ja fossin còmiques o tràgiques.

En aquest context, el piano ha estat un instrument destacat, com a solista i també en el seu important rol com element aglutinador; en aquest sentit, cal remarcar la gran vàlua d’aquells músics que sovint anaven improvisant, a mesura que transcorria l’acció filmada, adaptant-s’hi i accentuant determinats moments de l’argument.

D’altra banda el gran nombre de compositors nord-americans, i també d’altres
països que s’han incorporat al cinema de Hollywood, formen part d’un patrimoni cultural molt remarcable, que dins els diversos estils de música, ha esdevingut ja clàssic.

UN PIANO DE CINE, dóna continuïtat a un projecte de Manuel Vallribera Mir, sorgit aquest 2021, a partir d’un encàrrec específic, rebut amb motiu del Festival Internacional de Cinema de San Sebastià (Donostiako Nazioarteko Zinemaldia).
Tot va començar, doncs, el 24 de setembre passat, a la cava “Altxerri jazz&bar”, de Donostia, sota el títol “Jazz Film Music”, en aquella ocasió actuant amb piano sol; des d’aleshores es van rebent proposicions per continuar en aquesta línia, atès que va tenir un èxit considerable.

No es pretén reproduir bandes sonores determinades, ni fer èmfasi en les “pel·lícules musicals”, sinó d’interpretar a través d’una visió personal, peces que han esdevingut ja temes clàssics, sobretot per la seva important presencia en el cinema.

En aquesta ocasió, amb la col·laboració del bateria i percussionista Nestor
Busquets, Manuel Vallribera, de formació clàssica al Conservatori Superior de
Música del Liceu, ho fa emprant en bona part, el seu “dialecte musical” preferit: el jazz, però encaixant-ho, en el que ell defineix eclècticament com “Open Jazz”…

Manuel Vallribera Mir
Barcelona, 16 de desembre de 2021

Intèrprets:
Manuel Vallribera, piano
Nestor Busquets, percussió

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]