BIG MAMA MONTSE & SWEET MARTA

Dijous, 10 de juny 2021, 19.30 h
ICCIC Auditorium, Via Augusta, 205

Big Mama Montse i Sweet Marta tocaran juntes per primera vegada a duet per oferir un concert amb un repertori que recorrerà des dels inicis del blues fins a l’època del Rhythm & Blues.

Amb el Blues Clàssic (1920-30), les dones van ser les principals protagonistes estel·lars d’aquesta música, actuant en teatres i companyies ambulants, divulgant el blues per tot el territori americà, des de les viles fins a les grans ciutats.

La devaluació del diner i la crisi econòmica dels anys 30s va incidir en el món de l’entreteniment i les artistes femenines del blues no tornarien a tenir rellevància en el context musical fins a l’eclosió del Rhythm & Blues a finals dels anys quaranta, quan importants artistes com Dinah Washington, Ruth Brown, LaVern Baker, etc., aconseguiren nombrosos Hits a les llistes dels Top 10 radiofònics, encimbellant la recent creada Atlantic Records i convertint-la en una companyia discogràfica referent de l’estil. I cal reconèixer que les cantants famoses que varen triomfar en els anys seixanta i setanta, en l’època del Soul, com Aretha Franklin, Etta James, Diana Ross, etc. deuen molt a aquelles cantants que hem esmentat, principals representants del Rhythm & Blues i continuadores de l’extraordinària saga de les Blues Women.

També et pot insteressar: Blueswomen: Les dones del Blues”

Mira el vídeo:

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]