Barcelona Springtime Swing ’23

Barcelona Springtime Swing ’23 és la tercera edició d’una iniciativa que es va presentar per primer cop el 2019 i que ha estat interrompuda durant dos anys per causa de la pandèmia. L’objectiu que es van marcar les entitats que donen suport a aquest projecte, és el de donar l’oportunitat al nostre públic de conèixer i gaudir de la música de figures de nivell internacional del panorama actual del jazz – dintre de l’àmplia parcel·la d’allò que s’entén per jazz clàssic – que normalment no visiten els nostres escenaris.
Creiem que els aficionats al jazz de sempre i aquells que senten una incipient curiositat per aquest gènere, agrairan aquesta iniciativa que els posarà en contacte amb intèrprets de gran categoria, la música dels quals, sense rebaixar el seu nivell d’exigència, està a l’abast de tota mena de públics.
Aquesta és la intenció dels organitzadors d’aquest cicle de tres concerts que esperem de tot cor, tingui una bona rebuda per part del nostre públic.

CONCERTS PROGRAMATS:

04 de març de 2023
19:00h
Lloc: Centre Moral de Gràcia (Ros de Olano, 9)

Vocal Jazz from New Orleans:TRICIA BOUTTÉ & SUNSET RHYTHM KINGS

Tricia Boutté (veu), Oriol Vallès (trompeta), Pau Casares (clarinet i saxo tenor), Dani Alonso (trombó), Marc Martín, (piano), Albert Martínez (contrabaix), Martí Elias (bateria).

TRICIA BOUTTÉ

A Nova Orleans, les famílies musicals són una part important del teixit social. Tricia “Sista Teedy” Boutté és la generació actual d’una llarga llista d’artistes brillants de Nova Orleans. Va començar a cantar gairebé abans que pogués parlar. I durant la seva carrera ha tingut el plaer de compartir escenari o estudi amb alguns dels millors intèrprets del món: Allen Toussaint, Aaron, Cyril i Charmaine Neville, D’Angelo, Corey Harris, Aretha Franklin, Irma Thomas, Dr. John, Ziggy Marley i Melody Makers, Fats Domino, Public Enemy, Shaggy.

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

 


 

15 de març de 2023
20:00h
Lloc: Fundació CIC Auditorium (Via Augusta, 205)

Swing Piano:CHAMPIAN FULTON TRIO

Champian Fulton (piano i veu), Albert Martínez (contrabaix), Esteve Pí (bateria).

CHAMPIAN FULTON

Natural d’Oklahoma, Champian Fulton és una pianista de Jazz i vocalista de referència internacional. Va créixer escoltant música, i tant la seva mare com el seu pare Stephen Fulton, trompetista de Jazz i docent, van reconèixer-li des de molt joveneta el seu interès per aquest art. La presència habitual a casa seva de músics amics del seu pare, com Clark Terry i Major Holley, van inspirar el seu primerenc interès pel Jazz. Va realitzar el seu primer concert remunerat amb només deu anys, actuant amb la seva pròpia banda en el 75è aniversari de Clark Terry. Des d’aleshores, les seves aptituds pianístiques i vocals han estat reconegudes com a distintives i sofisticades per col·legues i crítics. Aquesta jove d’Oklahoma captiva audiències en els millors clubs de Jazz de Nova York i en sales de concert de tot el món.

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA


 

29 de març de 2023
20:00h
Lloc: Fundació CIC Auditorium (Via Augusta, 205)

Jazz Clàssic:
HARRY ALLEN QUARTET

Harry Allen (saxo tenor), Gerard Nieto (piano), Giuseppe Campisi (contrabaix), Joan Casares (bateria).

HARRY ALLEN

Harry Allen va néixer a Maryland el 1966, tot i que va créixer en un suburbi de Los Angeles. El seu pare, bateria professional en la seva joventut, el va animar en la seva carrera musical, que va iniciar tocant el clarinet, passant més tard al saxo tenor. Durant la seva època escolar a Newport, Rhode Island, va començar a interessar-se pel Jazz, escoltant discos de Lester Young i Ben Webster (les seves influències més notables fins al dia d’avui). El seu següent pas va ser a la Rutgers University, on es va diplomar en música el 1988. Aleshores ja treballava a temps parcial com a professional, al costat de Bucky Pizzarelli, Ruby Braff i George Masso. Durant els següents anys Harry va treballar de forma constant, en el que ell defineix com “el meu període formatiu”, al costat de músics com Warren Vaché, Dave McKenna, Kenny Barron, Major Holley, Maxine Sullivan, Milt Hinton, Kenny Davern, Jack Sheldon i, especialment Oliver Jackson, amb qui va efectuar tres gires europees. Ha publicat una trentena de discs com líder, entre els quals es podrien destacar “How long is this thing been going on” (1989), “Someone to light up my life”, “Are you having any fun” (1991), “I know that you know” (1992), “Tenors anyone” (1999) “Eu nao quero dançar” (1998), “Christmas in Swingtime” (2000) a més d’altres discos al costat de Bobbie Norris,  Ronny White i Oliver Jackson. Harry Allen pot enquadrar-se en el moviment conegut com a “neoclàssic” dins del Jazz més ortodox: bevent en les fonts dels grans saxofonistes dels anys quaranta, com Webster, Young o Hawkins, i incorporant les concepcions aportades per Stan Getz, Zoot Sims i Al Cohn en els anys cinquanta, ha desenvolupat un estil propi, que uneix la robustesa del so amb la sensibilitat en la interpretació. Gran especialista en les balades, és així mateix un excel·lent “swingman”, imaginatiu i directe .

RESERVA AQUÍ LA TEVA ENTRADA

 

 

El cicle Barcelona Springtime Swing ’23 està organitzat per la Fundació Institut d’Estudis Nord-americans, la Fundació Jazz Class, l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, International Jazz Productions i el Centre Moral de Gràcia. Amb la col·laboració de la Fundació CIC.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.