Barcelona Springtime Swing ’22: COSTEL NITESCU & BIEL BALLESTER TRIO

02 d’abril de 2022
19:00h
Lloc: CENTRE MORAL DE GRÀCIA (Ros de Olano, 9 – Barcelona)

Barcelona Springtime Swing ’22 és la segona edició d’una iniciativa que es va presentar per primer cop el 2019 i que ha estat interrompuda durant dos anys per causa de la pandèmia. L’objectiu que es van marcar les entitats que donen suport a aquest projecte, és el de donar l’oportunitat al nostre públic de conèixer i gaudir de la música de figures de nivell internacional del panorama actual del jazz – dintre de l’àmplia parcel·la d’allò que s’entén per jazz clàssic – que normalment no visiten els nostres escenaris.
Creiem que els aficionats al jazz de sempre i aquells que senten una incipient curiositat per aquest gènere, agrairan aquesta iniciativa que els posarà en contacte amb intèrprets de gran categoria, la música dels quals, sense rebaixar el seu nivell d’exigència, està a l’abast de tota mena de públics.
Aquesta és la intenció dels organitzadors d’aquest cicle de tres concerts que esperem de tot cor, tingui una bona rebuda per part del nostre públic.

COSTEL NITESCU & BIEL BALLESTER TRIO (Gipsy swing)

Costel Nitescu (violí)
Biel Ballester (guitarra solista)
Fran Asensio (guitarra rítmica)
Oriol González (contrabaix)

COSTEL NITESCU

El violinista romanès Costel Nitescu és un virtuós de formació clàssica i està considerat un dels millors violinistes de Jazz en actiu. Deixeble declarat del llegendari Stéphane Grappelli, de qui ha heretat el romanticisme, el sentit del swing i la capacitat d’improvisació, ha treballat amb Tchavolo Schmitt, Mandino Reinhardt, Didier Lockwood, Marcel Loeffler, Biel Ballester i Stochelo Rosenberg. El 2008 va publicar el disc Forever Swing, Grappelli Forever, una declaració d’amor pel seu mestre on mostra, no solament les seves habilitats com a violinista, sinó també el seu talent com a compositor.

BIEL BALLESTER

El guitarrista mallorquí Biel Ballester està considerat om un dels instrumentistes més importants del panorama actual, unint les tradicions “manouche” a la musica mediterrània, aconseguint així una nova mirada a l’entranyable estil francòfon. Tot i que ha girat molt per Europa i els seus discs estan editats a Estats Units i el Regne Unit, la popularitat va arribar-li arrel de la seva participació a la banda sonora original de ‘Vicky, Cristina, Barcelona’, la pel·lícula que Woody Allen va rodar a Barcelona. Ballester es també un dels compositors mes prolífics del Jazz a casa nostra, amb una habilitat especial per construir melodies simples i encisadores.

Fes la teva reserva: https://www.entrapolis.com/entradas/jazz-concert-costel-nitescu-i-biel-ballester-trio-en-concert-de-gypsy-swing

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]