The Biden Administration ‘s Foreign Policy

22/01/2021

The Biden Administration ‘s Foreign Policy.

El Dr. Michaels va repassar l’actualitat de l’agenda exterior nord-americana en aquests moments i es va centrar en tres aspectes clau de la política exterior de la nova administració Biden: la importància del simbolisme en les relacions internacionals, les possibles diferències amb l’anterior administració republicana i les prioritats polítiques de Washington d’aquí a gener de 2025. En un debat posterior amb els assistents virtuals, Jeff Michaels va esbossar algunes idees sobre la substància i el contingut de l’agenda exterior de Biden i Blinken, on va destacar, entre altres, la reincorporació dels EUA a les iniciatives multilaterals sobre aspectes fonamentals com el canvi climàtic, l’acord nuclear amb l’Iran, l’Aliança Atlàntica o l’Organització Mundial de la Salut. A tall de conclusió Michaels va argumentar que és previsible un gir estratègic de la política exterior nord-americana cap al Pacífic i que la disjuntiva entre democràcia i autoritarisme pot ser un eix vertebrador de l’acció nord-americana a nivell global.

Dr. Jeff Michaels, Sènior Fellow de l’Institut d’Estudis Nord-americans (IEN) in American Foreign Policy and International Security a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI)

 

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.