Dimecres 06 d’abril de 2022
19:30h
ICCIC Auditorium (Via Augusta, 205 – 08021 – Barcelona)

En aquest concert us oferim un recorregut pel naixement, evolució i consolidació de la música clàssica nord-americana. Partint dels primers passos del naixement de la música genuïnament estatunidenca tenyida i inspirada per altres estils com el jazz, el country o el blues amb Leroy Anderson o Aaron Copland, passant per autors que van revolucionar el panorama musical com és el cas d’una de les compositores pioneres de Nord-amèrica Amy Beach, o el compositor i director d’orquestra William Grant Still, el primer afroamericà que va dirigir una gran orquestra simfònica estatunidenca, i el primer a aconseguir que una òpera composada per un afroamericà fos interpretada per una gran companyia i retransmesa per la televisió nacional.

Coneixerem també les fortes influències de la música popular i folklòrica que tant caracteritzen a la música genuïnament nord-americana de la mà d’un dels seus màxims exponents: Paul Schöenfield. I per descomptat ens aturarem en la forta influència del món del cinema de la mà de grans titans de bandes sonores com Hans Zimmer o John Williams.

Tot aquest viatge el farem de la mà del Duo format per la violinista ucraïnesa Ala Voronkova, i el pianista, compositor i director d’orquestra Guerassim Voronkov al piano. Els acompanyarà també la directora d’escena, actriu i divulgadora musical Maria Voronkova que ens explicarà el context social, la història i els secrets d’aquestes obres això com totes les curiositats dels seus compositors.

Maria Voronkova

 

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.
[contact-form-7 404 "Not Found"]