IEN OUT OF THE SOUND BOX CONCERT 2025

IEN OUT OF THE SOUND BOX CONCERT 2025

Dijous, 20 de març de 2025, 19.30h
Fundació CIC, Auditorium
Via Augusta, 205  (Entrada pel Carrer de Vallmajor)
08021 Barcelona

La música clàssica nord-americana representa no només una diversitat d’estils sinó una diversitat d’identitats. Els músics d’arreu del món que fan dels Estats Units la seva llar durant el segle XX van gaudir d’una integració única de l’acadèmia i la filosofia amb la composició i la interpretació.

Una de les preguntes menys explícites que s’han explorat repetidament són les diverses relacions que les persones poden tenir amb la música, més que no només la intenció compositiva de l’obra musical.

Aquest programa destaca aquesta varietat d’experiències a través de la veu (literal i figuradament) en contextos humorístics, poètics i virtuosos per celebrar els compositors-intèrprets-filòsofs estatunidencs dels darrers 100 anys.

Programa

Sarah Gibson: You are still here for solo violin (5 mins)

Leonard Bernstein: A Cycle of Five Kid Songs (7 mins)

1. My Name is Barbara
2. Jupiter Has Seven Moon
3. I Hate Music
4. A Big Indian and A Little Indian
5. I’m a Person Too

Matthew Aucoin: Poem, Op. 1 for solo violin and voice (5 mins)

Michelle Ross: Vignettes

1. Toujours Pour la Première Fois (4 mins)
2. Rolling Wave that Returns (4 mins)

Charles Ives: Violin Sonata No. 2 (17 mins)

1. Autumn
2. In the Barn
3. The Revival

Albert Markov: “Porgy” Rhapsody (11 mins)

Intèrprets

Max Tan, violinista

Tan Max CandidEl violinista taiwanès-nord-americà Max Tan ha estat elogiat com a “eloqüent” pel New York Times, “càlidament rapsòdic” pel Boston Globe i per una “interpretació retòrica que transcendeix els compassos” (Wieniawski Gazette).

Intèrpret i pedagog, ha actuat internacionalment en alguns dels escenaris més venerables del món com a solista amb l’Orquestra de Cambra de Valònia, l’Orquestra de Cambra Amadeus de la Ràdio Polonesa, la Filharmònica de la Vall d’Hudson i l’Orquestra Juilliard, entre d’altres. Les seves actuacions s’han emès a WQXR (Nova York), WFMT (Chicago), WSMR (Sarasota), Musiq3 (Bèlgica), Polish Radio i Radio Poznan (Polònia).

El Dr. Tan, guardonat amb el premi de violí Gershen Cohen 2023, va debutar en un recital al Carnegie Hall amb la pianista Marisa Gupta el 3 d’abril de 2024. Ha destacat en festivals com La Jolla Summerfest, Ravinia, Music@Menlo, YellowBarn, Chelsea Music Festival i Prussia Cala. Ha estrenat obres d’importants compositors en vida a Amèrica del Nord i Àsia, com Sur la corde raide del compositor francès Jean-Frederic Neuberger, Phylogenie del compositor japonès Misato Mochizuki, Night Scenery del compositor xinès Sang Tong i obres de cambra del compositor català Marc Migó. Els seus escrits sobre música han aparegut a The Juilliard Journal de Nova York i L’education musicale a França, així com a Juilliard School Library Manuscript Treasures: By and for Performers publicat per Scala.

La investigació de la tesi del doctor Tan es centra en la procedència d’arranjaments inèdits del Poème de Chausson i d’altres obres notables per a violí, piano i orgue del violinista belga Eugène Ysaÿe, els primers enregistraments dels quals es publicaran en els propers mesos. La seva interpretació d’aquestes obres recentment descobertes han tingut lloc a Nova York i Sarasota, Florida. L’octubre de 2023, va donar una conferència-actuació sobre l’arranjament d’Ysaÿe del Poème de Chausson a la inauguració de la biblioteca de la Tianjin Juilliard School, i també va dictar seminaris sobre la pràctica de la interpretació als estudiants de Tianjin Juilliard i al Conservatori Central de Música de Pequín.

Exalumne de Harvard i actual candidat a doctorant a Juilliard, el Sr. Tan és fundador i director artístic de Soundbox Ventures, un festival per a compositors que va llançar el programa de beques Suncoast Composer, al festival 2024, així com la sèrie Listen Hear Salon Concerts. És concertista de l’Òpera de Filadèlfia i ajudant de la facultat de violí i música de cambra al Juilliard’s Pre-College, a més de mantenir el seu estudi privat. Els seus mentors a Juilliard inclouen Catherine Cho, Donald Weilerstein i Itzhak Perlman.

Jung-A Bang, pianista

Jung A BangElogiada per la seva “interpretació virtuosa amb encant i sense compromisos” pel Calgary Herald. La pianista Jung-A Bang ha tocat a prestigioses sales de concerts d’arreu del món com a solista i en conjunts. Jung-A ha actuat en llocs emblemàtics, inclòs el Weill Hall del Carnegie Hall, el Merkin Hall de la ciutat de Nova York, el Kennedy de Washington, D.C Centre, el Jordan Hall de Boston, el Centre Cultural de Chicago (transmès en directe per WFMT) i el IBK Hall al Korea Arts Center i Ewon Arts Center, tots dos a Seül, Corea.

Com a àvida músic de cambra, Jung-A ha passat els estius al Perlman Music Program com a jove artista becaria i a la residència de música de cambra de Banff Program amb el seu duo, L’étoile, on les seves actuacions van ser elogiades per “forjar un nou camí amb la música i l’ensenyament no només d’una manera diferent de tocar el repertori, sinó d’una nova manera que el seu públic també l’escolti”.

Les recents aparicions Jung-A inclouen concerts al Rockport Festival Chamber Orchestra, on va ser convidada a fer recitals amb el Conjunt de cambra del Festival, dirigida per Earl Lee, director assistent de l’Orquestra Simfònica de Boston, i el violinista Danny Koo. A l’exposició From the Top de l’NPR al Jordan Hall de Boston, Jung-A va ser convidada a actuar com a artista convidada al costat de músics de renom com ara la soprano Lauren Michelle i el violoncel·lista Tony Rymer. També és una artista convidada freqüentment a la Martha’s Vineyard Chamber Music Society, on ha actuat a duo i en recitals de cambra amb la violoncel·lista Eunghee Cho i el violinista Zenas Hsu.

Com a sol·licitada pianista, Jung-A ha treballat en nombrosos concerts i projectes de gravació amb músics reconeguts com Radu Paponiu, Director artístic i musical de l’Orquestra Simfònica del Sud-oest de la Florida, i Julia Yang, la violoncel·lista del famós Trio Merz. Jung-A també ha treballat com a pianista del Banff International Music Program, l’Aspen Music Festival i prestigioses escoles de música com The Juilliard School i New England Conservatory. Les seves excepcionals habilitats com a pinaista i la capacitat de combinar perfectament la seva interpretació amb altres músics li ha valgut una reputació de pianista fiable i versàtil que pot destacar en qualsevol entorn musical.

La passió de Jung-A per pel piano va més enllà del rendiment, habitualment participa en activitats pedagògiques amb col·legues i estudiants per aportar noves perspectives i visions dels seus estudis musicals.

Jung-A va obtenir una llicenciatura en piano del New England Conservatory, un màster

de Música en Piano per The Juilliard School, i és Doctora en Arts Musicals en Collaborative Piano pel Conservatori de Nova Anglaterra. Actualment, és professora de l’Institut Tecnològic de Massachusetts i Walnut Hill School for the Arts, on continua inspirant i educant els estudiants mentre comparteix el seu amor per la música a través de la seva participació en conjunts instrumentals i actuacions arreu del món.

Marisa Karchin, soprano

Marisa KarchinLa soprano Marisa Karchin és una intèrpret convincent de música contemporània, cançons d’art i òpera. És estudiant de doctorat a The Juilliard School i ha rebut el premi Presser 2023-24 pel seu projecte que uneix la música de cambra i les iniciatives mediambientals a Governors Island.

Àvida defensora de la nova música i les actuacions interdisciplinàries, ha interpretat música de cambra diversa a Juilliard, com Pierrot Lunaire i Akrostichon-Wortspiel d’Unsuk Chin a l’Alice Tully Hall. Recentment ha actuat amb la companyia de dansa Jody Oberfelder Projects, el Brooklyn New Music Collective, Milwaukee Symphony Orchestra i Da Capo Chamber Players. Ha estrenat moltes obres amb el Chelsea Music Festival, i ha realitzat residències d’artista a Yellow Barn i Avaloch Farm Music Institute amb el seu conjunt de música de cambra, Glass Clouds. Marisa va rebre el primer premi al Concurs Internacional de Cançó d’Art Joy in Singing 2018 i ha estat artista resident a Dayton Opera i Opera Saratoga.

Enquire here

Give us a call or fill in the form below and we'll contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.