En el marc del seu desplegament, el programa impulsarà diverses activitats, tan en l’àmbit de recerca amb l’objectiu d’atraure visibilitat internacional i assolir prestigi acadèmic, com també en els àmbits de la formació i la difusió.  Destaca l’organització anual d’una conferència internacional sobre el paper dels EEUU a la política global, amb una orientació especial sobre la situació a la Mediterrània i Àfrica; i l’impuls de seminaris acadèmics, activitats de difusió i de reflexió sobre la política exterior, més àmpliament, sobre la societat i la política nord-americana, oberts a tothom.

El programa s’inaugurarà proper 28 d’octubre de 2020 amb un workshop online obert que analitzarà les pròximes eleccions presidencials dels Estats Units, les seves implicacions per al futur de la política exterior nord-americana i els reptes i oportunitats internacionals que probablement sorgiran en funció del candidat guanyador. Més informació i inscripcions aquí

El professor Jeffrey Michaels serà el coordinador acadèmic del programa. Michaels ha estat seleccionat d’entre més de 50 sol·licitants en una convocatòria pública d’alt nivell internacional anunciada el febrer d’aquest 2020. El professor Michaels s’ha incorporat a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI) aquest mes de setembre.