QUÈ ÉS L’IEN?

L’IEN – Institut d’Estudis Nord-Americans és la divisió acadèmica de la Fundació Institut d’Estudis Nord-Americans que fou fundada al 1951 com una associació privada, sense ànim de lucre, destinada a promoure l’intercanvi cultural des de Catalunya amb els Estats Units d’Amèrica.

La nostra principal activitat és l’ensenyança de la llengua i la cultura nord-americanes, sempre mitjançant professorat altament qualificat i un sistema d’ensenyament basat en la interacció a classe entre el professor i l’alumne, entenent aquesta fórmula directa de relació personal com la més ràpida i eficaç per a l’aprenentatge de l’idioma.
A l’Institut d’Estudis Nord-Americans es poden seguir tot tipus de cursos de llengua i cultura nord-americanes per a totes les edats, professions i utilitats, organitzats per cobrir una àmplia varietat d’horaris. Els programes dels cursos d’anglès compleixen amb els objectius del Marc Europeu Comú de Refèrencia per l’aprenentatge de les llengües (MECR).


EL DEPARTAMENT ACADÈMIC

El Departament Acadèmic està organitzat en diferents Programes d’anglès per prestar un servei adequat a totes les necessitats i situacions dels alumnes.

Junior-Teen Program

Per a nens i adolescents dels 3 als 17 anys.
En aquest programa oferim els següents tipus de cursos:

 • Programa general de cursos acadèmics anuals: cursos d’un any de duració estructurats en trimestres per aprendre i progressar en el coneixement de l’idioma de forma acadèmica. Cada curs es correspon amb un nivell de maduresa en l’adquisició de la llengua segons la escala establerta al Marc Europeu Comú de Referencia per a les llengües (MECR). Dels 3 als 11 anys, els cursos es divideixen per edats. A partir dels 12 anys, els alumnes s’agrupen segons nivell de coneixements.
 • Activitats complementàries: activitats lúdiques extraescolars que utilitzen l’anglès com a llengua vehicular.
Adult Program

Anglès general per adults a partir dels 18 anys.
En aquest programa oferim els següents tipus de cursos:

 • Programa general de cursos acadèmics anuals: cursos d’un any de duració estructurats en trimestres per aprendre i progressar en el coneixement de l’idioma de forma acadèmica. Cada curs es correspon amb un nivell de maduresa en l’adquisició de la llengua segons l’escala establerta en el Marc Europeu Comú de Referencia per a les llengües (MECR).
 • Cursos Functional: cursos no acadèmics enfocats a treballar la comunicació oral de forma flexible i adaptativa, segons les necessitats de cada alumne.
 • Let’s speak: sessions de pràctica d’anglès conversacional en un entorn social relaxat, moderades per un professor expert. Els alumnes es reuneixen a la nostra cafeteria per practicar el seu speaking mentre gaudeixen d’un cafè o beguda.
 • Speaking Boosters: cursos de reforç per millorar la precisió lingüística oral en classes particulars amb un professor. Ideals per complementar els cursos acadèmics.
Professional Program

Anglès per al món empresarial, institucional i professional.
Agrupa els següents cursos i serveis:

 • Anglès per professionals / Business English: cursos intensius d’anglès de negocis, on es treballa l’ús de l’idioma en contextos professionals tals como ara entrevistes de treball, presentacions o reunions de negociació.
 • Anglès per empreses / In Company: servei de classes in situ per empreses, adaptades a les necessitats de cada negoci.
 • Anglès per escoles / In School: servei de classes in situ per escoles i centres educatius, adaptades a les necessitats particulars de la entitat.
 • Formació de professors / Teacher Training: cursos de formació de professorat en llengua anglesa per docents de preescolar, infantil i secundaria. S’ofereixen també cursos de certificació específica per a l’ús del programa de pissarra digital Activ Inspire.
On-line Program

Programa de cursos d’anglès en línia dissenyats al nostre centre. Compten amb el suport de professorat especialitzat i poden realitzar-se còmodament des de casa o a les nostres aules multimèdia.
Dintre d’aquest programa, oferim els següents cursos:

 • Online Boosters: cursos de reforç per millorar la precisió lingüística en àrees específiques de l’idioma.
 • Online Level Courses: cursos acadèmics en format multimèdia.
 • Online Test Preparation Courses: preparació d’exàmens oficials específics en modalitat online.

L’EQUIP

Direcció Acadèmica

Els caps de departament i els coordinadors dels programes respectius són els responsables de la coordinació de l’ensenyança i dels continguts acadèmics.

El Professorat

Està format per professionals natius, o completament bilingües en llengua anglesa, titulats i altament qualificats, amb experiència en l’ensenyament de l’anglès com a llengua estrangera.


CENTRE DE REFERÈNCIA

Seu Autoritzada d’Exàmens

Som centre preparatori i seu autoritzada per presentar-se als exàmens oficials d’anglès de l’universitat de Cambridge (PET, FCE, CAE, CPE). Els certificats obtinguts tenen reconeixement de nivell (B-1, B-2, C-1, C-2) del MECR.