SOBRE LA FUNDACIÓ

L’Institut d’Estudis Nord-Americans es va fundar a Barcelona a l’any 1951, com associació privada, sense ànim de lucre, destinada a promoure l’intercanvi cultural entre Catalunya i els Estats Units d’Amèrica. A l’any 2006 es constituí com a Fundació Privada Institut d’Estudis Nord-Americans.

La seva activitat principal és la ensenyança de la llengua i la cultura nord-americanes, sempre mitjançant un professorat altament qualificat i un sistema d’ensenyament basat en la interacció a classe entre el professor i l’alumne, entenent aquesta fórmula directa de relació personal com la més ràpida i eficaç per a l’aprenentatge de la llengua.


L’Institut d’Estudis Nord-Americans és una entitat líder dins del món de les acadèmies d’anglès a Barcelona.

A l’Institut d’Estudis Nord-Americans es poden seguir tot tipus de cursos, de llengua i cultura nord-americanes, per a totes les edats, professions i utilitats, organitzats per cobrir una àmplia varietat d’horaris. Els programes dels cursos d’anglès compleixen amb els objectius del Marc Europeo Comú de Referència per a l’aprenentatge de les llengües (MCER). L’IEN és Centre Oficial dels exàmens Oxford i TOEIC, i seu autoritzada per presentar-se als exàmens de Cambridge (PET, FCE, CAE CPE). També som Centre Oficial Preparatori d’aquests exàmens així com del TOEFL.

L’Institut d’Estudis Nord-Americans és també un pont cultural amb els Estats Units, on es duen a terme una gran varietat d’activitats que inclouen la projecció de llargmetratges, actuacions musicals, exposicions d’arts visuals, seminaris i conferències. Per continuar amb la seva labor i assolir els objectius institucionals, l’IEN, a partir de l’any 2006, es constituí com a “Fundació Privada Institut d’Estudis Nord-Americans”.

El Patronat

El patronat de la Fundació està format per: Juan Francisco Corona (President), Juan Carlos Arranz, Josep Lluís Bonet, Ramon Casals, Blake Davies, Carles Domingo, Lluís Foix, María de Guayente Sanmartin Gabas, Caterina Guinovart, Regina M. Llopis Rivas, Robert Manson, Andreu Mas-Colell, Juan Enrique Maza, Pere Mateu, Àngel Monell, Ismael Nafria, Antoni Noguero, Antonio Alfonso Rosselló Mestre, Antoni Serra, Jordi Setoain.

El Comitè Executiu

El Comitè Executiu està format por: Juan Francisco Corona (President), Juan Carlos Arranz, Ramon Casals, Carles Domingo, Guillem Iglesias, Robert Manson, Andreu Mas-Colell, Àngel Monell, Antoni Noguero, Robert J. Riley i Jordi Setoain.