Homenatge a les primeres dones compositores: Amy Beach, Teresa Carreño, Josefina Benedetti i Judith Zaimont a càrrec de les pianistes Mercè Molero, Cristina Morales i Mireia Torres, de la violoncel·lista Bea Andrès i de la veu d’Eulàlia Ara.

Amy Marcy Cheney Beach (1867-1944) va ser una distingida compositora i pianista de Nova Hampshire, Nova Anglaterra. Va ser una de les primeres compositores de la història dels Estats Units.

María Teresa Gertrudis de Jesús Carreño García (1853-19717) va ser una pianista, cantant i compositora veneçolana. Ha sigut denominada per molts experts com la pianista més prolífica d’Amèrica Llatina durant els segles XIX i XX, i una de les pianistes i compositores més importants del món considerant l’inusual que era que una dona de la seva època és dediques a aquesta professió.

Josefina Benedetti (nascuda el 1953) compositora, musicòloga i directora de la coral veneçolana-americana. Les seves obres han estat interpretades per importants orquestres, grups de càmera, agrupacions corals i solistes tant a Veneçuela com als Estats Units, Cuba, Equador, Uruguai, Argentina i França.

La compositora Judith Lang Zaimont (nascuda el 1945) és reconeguda internacionalment pel seu estil distintiu, caracteritzat per la seva força expressiva i el seu dinamisme. Moltes de les seves 100 obres són composicions guardonades; aquestes incloïen tres simfonies, òpera de cambra, oratoris i cantates, música per conjunt de vent, peces de càmera vocal amb diversos acompanyaments, una gran varietat d’obres de cambra i música solista per a instruments de corda i vent, piano, orgue i veu.

Programa

Amy Beach

  • Summer Dreams op. 47: The Brownies i Elfin Tarantelle. Mercè Molero i Mireia Torras, piano a 4 mans
  • Three Shakespeare songs: O mistress mine, Take o take those lips away, Fairy Lullaby. Eulàlia Ara, cant i Cristina Morales, piano
  • Five pieces for cello and piano: La Captive i Dreaming. Bea Andrés, violoncel i Mercè Molero, piano

Teresa Carreño

  • Un sueño en el mar (Estudio-Meditación). Cristina Morales, piano
  • Plainte. Mercè Molero, piano

Josefina Benedetti

  • Harmonia. Mercè Molero i Cristina Morales, piano a 4 mans

Judith Land Zaimont

  • The snazzy sonata: Two step. Cristina Morales i Mireia Torras, piano a 4 mans