PROGRAM

Suite española (9:30’) J. Nin (La Habana, 1879-1949)
1. Vieja Castilla
2. Murciana
3. Catalana
4. Andaluza

Elegía por Cintio Vitier (7’) L. Brouwer (La Habana,1939)

Tres preludios (8’) G. Gershwin (Nueva York, 1898-1937)
1. Allegro ben ritmato e deciso
2. Andante con moto e poco rubato
3. Allegro ben ritmato e deciso

L’ànima del vent (3’) F. Gasull (Barcelona, 1959)

Mountain songs (13:30’) R. Beaser (Boston, 1954)
1. Barbara Allen
2. The House Carpenter
3. He’s Gone Away
4. Cindy

Historia del tango (11:30’) A. Piazzolla (Mar del Plata, 1921-B. Aires, 1992)
1. Café 1930
2. Night-Club 1960

 

 

JOSÉ MANUEL ÁLVAREZ LOSADA (violí)

Rep la seva formació principal amb els professors Gaiané Pogossova (Oviedo), Agustín León Ara (Barcelona) i Maighread McCrann (Viena).

És premiat als concursos “Internacional Joaquín Rodrigo” (Madrid, 2004), “Primer Palau” (Barcelona, 2006) i XLI Curs Internacional de “Música en Compostela” (Santiago, 1998). Rep a més el Premi Extraordinari del Conservatori d’Ourense (Violí), del Conservatori Superior de Barcelona (Violí i Música de cambra) i Postgrau amb qualificació final de “Matrícula d’Honor” per la Universitat de Graz.

La seva activitat artística li duu a actuar a diversos auditoris d’Europa, Amèrica i Àsia. Com a solista actua amb orquestres com l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola, l’Orquestra Real Filharmonia de Galícia o l’Orquestra Simfònica de Balears.

Com a músic de cambra és membre fundador del quartet de corda “Música en Compostela”, conjuntament amb A. León Ara, E. Santiago i P. Corostola.

Ha estat integrant de l’Orquestra de Cambra “Joaquín Rodrigo”, la “Gustav Mahler Jugendorchester” i l’Orquestra Simfònica de Galícia, així com concertino convidat de la Real Filharmonia de Galícia i de l’Orquestra de Cambra de Menorca.

Ha impartit classes magistrals en nombrosos conservatoris d’Espanya, així com a centres i institucions, com l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) o la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE). Actualment és Professor Titular de violí del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

 

PEDRO MATEO (guitarra)

Neix a Àvila en 1983. Realitza els estudis de guitarra en els conservatoris de Madrid, Salamanca, Weimar i Colònia.

Cursa estudis de Postgrau en la modalitat de Konzertexam a la prestigiosa “Robert Schumann Hochschule Düsseldorf” amb el Prof. Joaquín Clerch (qualificació final de “Cum Laude”) i a la Universitat “Mozarteum” de Salzburg amb Ricardo Gallén i Eliot Fisk.

Obté primers premis en els concursos de Boston Guitar Fest (2009), 66a Convocatòria del Concurs Permanent de Joves Intèrprets, VII Concurs Internacional de guitarra “Ciutat de Còria”, V Concurs Internacional de Guitarra “Ciutat de Torrent”, II Concurs Internacional de guitarra “José Tomás-Vila de Petrer”, XII Concurs de Guitarra “Francesc Tàrrega” de Vila-real, III “Miami’s International Competition” als EUA i VI “Anna Amalia Wettbewerb für junge Gitarristen” a Weimar (Alemanya).

Participa en importants festivals internacionals de música, com els de Boston, Miami, Eslovènia, Croàcia, Vietnam, Weimar, Jerusalem, Cuba i Madrid.

Actua com a solista amb orquestres com l’Orquestra de RTVE, l’Orquestra Simfònica de Castella i Lleó o l’Orquestra Simfònica de Balears i ha realitzat enregistraments per a TVE, RNE, Ràdio Clàssica de Slovenia, “Deutschland Radio Berlin” (Alemanya), Eudora y NAXOS.

Actualment és Professor Titular de guitarra del Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.