Heli Quartet va néixer a partir de la inquietud de situar el saxòfon dins el panorama de la música clàssica actual. Format el 2013, el quartet pretén ser una plataforma per mostrar el repertori del quartet de saxòfons.

Heli va esdevenir, amb el temps, un projecte que porta als seus integrants a treballar pel manteniment del repertori ja existent, així com a la col·laboració amb compositors joves per a la nova creació d’obres. Integrada per Miguel Vallés, Daniel López, Sergi Llopart i Alejandro Ibáñez, aquesta formació de cambra ja ha estat guardonada amb el Primer Premi al Concurs d’Interpretació Musical i Composició de Girona (2013), el Tercer Premi al Concurs Internacional de Música de Cambra “Ciutat de Vinaròs” (2013), la condició de finalistes al Concurs Internacional de Música de les Corts (2013), el Primer Premi al IX Concurs “Cambra de Barcelona” (2014), el Primer Premi al XII Concurs de Música de Cambra “Ecoparque de Trasmiera” (2014) i el ser Finalistes al XXV Concurs Internacional “Paper de Música de Capellades” (2014).

A més, el quartet ha estat convidat a participar al Festival de Saxòfons a la Tardor (Mallorca, 2013) i al “ I Liceu Sax Festival” (Abril, 2014).