Enric Ferrer Busquets (Barcelona, 1958)

Inicià estudis de música a l’edat de 12 anys al Conservatori de Música del Liceu de Barcelona.
Prossegueix l’estudi del piano i cambra amb l’equip docent d’Àngel Soler al Centre d’Estudis Musicals de Barcelona, on també hi fa la resta de matèries, remarcant que l’harmonia, contrapunt i composició els hi imparteix en Juan José Olives. Posteriorment i ja fora del Centre, amplia estudis de composició amb Josep Soler i durant tres anys estudia piano amb Albert Atteneille.

Del 1976 al 1978 assisteix com alumne actiu als Cursos de Direcció Coral i Técnica Vocal a Cervera Oriol Martorell, Manel Cabero, Helmutt Lips, etc.

A partir del 2008 rep consells periòdicament de Vasil Nikolov sobre direcció d’orquestra.
Va impartir classes del 1980 al 1985 de IV i V de solfeig, harmonia i formes musicals a l’Escola Municipal de Música de Tàrrega. Imparteix cursos regularment de composició dins el CURS DE MÚSICA DEL SEGLE XX-XXI, (organitzat per la FUNDACIÓ MÚSICA CONTEMPORANIA i l’AJUNTAMENT DE TERRASSA); així com cursos d’anàlisi, composició, informàtica musical, afinació,etc., al Conservatori de Cerdanyola, Conservatori de Vigo, Conservatori de Calahorra, Conservatori de Terrassa, Institut d’Estudis Musicals (Andorra), així com a l’Universitat de Barcelona, Universitat de Rosario (Argentina), London Suzuky Group Workshop (UK) etc.
Durant els darrers anys ha impartit piano, Llenguatge Musical (tots els cursos), harmonia a l’Escola Municipal de Música de Rubí, Escola Municipal de Música de La Seu d’Urgell i els cursos 2012-2013, i 2013-2014 a l’Escola Municipal de Música Issi Fabra de Puigcerdà.

S’han interpretat obres seves a Argentina, Gran Bretanya, República Txeca, Bulgària, i arreu de l’Estat Espanyol. Ha rebut encàrrecs de institucions com la Fundació Pública Isaac Albéniz, Gobern Andorrà, Fundació Obra Social Caixa Terrassa, Fundació ACA, London Suzuki Group, Orquestra Simfònica del Vallès, Cor Montserrat de Terrassa, Festival Òpera de Butxaca de Barcelona, etc. Ha escrit obres per a intèrprets de gran importància com Diego Fernández Magdaleno, David Sanz, Jordi Gendra, Joan Casals, Vasil Nikolov, etc.

Des del 2000, dirigeix el grup de cambra TACTUM (del que en va ser també cofundador), amb el que interpreten obres del segle XX-XXI arreu de l’Estat Espanyol així com a l’estranger, i amb el que han dut a terme més de 100 estrenes. Ha dirigit la Banda Municipal de Barcelona, “Orquesta de Cámara Ensamble Rosario”, Orquestra de Radio Sofia, Orquestra Simfònica de Sofia, Madrid Sinfonietta Orchestra, etc. Del 2006 al 2011 ha estat el sots-director del CURS DE MÚSICA DELS SEGLES XX-XXI, i del FESTIVAL ÒPERA VIVA, ambdós co-organitzats per l’Ajuntament de Terrassa i la FUNDACIÓ MÚSICA CONTEMPORÀNIA. Del 2003 al 2008 ha estat director artístic del CONCURS DE MÚSICA DE CAMBRA MONTSERRAT ALAVEDRA.