Elizabeth Gex i Josep Maria Almiron, els dos formats a Amèrica (doctorat de les arts musicals a l’Universitat Suny Stony Brook) i a París respectivament (Jacques Rouvier -Conservatoire National de Musique de Paris) són dos intèrprets versàtils i apassionats que ens volen apropar a una formació poc habitual a les sales de concert, tot proposant-nos un recorregut per obres que en poques ocasions tenim el privilegi d’escoltar.

Els membres d’aquesta formació han actuat a festivals i auditoris importants d’Europa i EEUU. En destaquen actuacions com a solistes i música de cambra al Palau de la Música Catalana (2004), al Festival Internacional d’estiu del Castell de Santa Florentina (2004), al Carnegie Hall-sala Weill (1999),al Théâtre de Champs-Élysées (1995), a la Maison de Radio France (1994), entre d’altres.

Essent fidels al seu interès i devoció per la música de cambra han estat membres fundadors de Quartet Albada, 2001-2011(quartet de cordes amb instruments originals), de l’Ensemble Alma Amadé -2011- amb qui Elizabeth Gex enregistrarà properament quartets de corda francesos del segle XIX, o també el duo de pianos Almiron-Avendaño (2010), el duet Bofill-Almirón (saxo i piano) i el trio Friedrich (Josep M. Almirón: piano, A.Reguera: violí i Lito Iglesias: violoncel).

També en el terreny d’altres estètiques musicals actuals Elizabeth Gex ha estat membre de Virus String Quartet (world village-harmonia mundi-) així com col.laboradora assídua des de l’any 2003 en el món del flamenco amb Chicuelo (guitarrista) -flamenco records-. També s´ha dedicat i ha creat nombroses composicions contemporànees amb la prestigiosa formació alemana Ensemble Modern.

És important esmentar els concerts realitzats amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona, l’Òpera Fuoco -amb realitzacions com Don Giovanni a l’Òpera Royal de Versalles, l’Orquestra de Cambra d’Andorra o l’Orquestra Simfònica de la Radio Bavaroise. Han rebut diversos premis com a solistes d’entre el quals destaquen el primer premi de piano Joan Massià a Barcelona (abril 2000) i el premi “Artists International” celebrat al Carnigie Hall de Nova York (maig 1999).

El duo ha rebut consells i elogis de mestres tant eminents com Karen Yuttle (Julliard School), Rados Ferenc (Universitat Alcalà d’Henares), Frederic Gevers, Gerard Causse (Santander) o Thomas Riebl.