De Barcelona a Nova York, concert ofert pel clarinetista Luís Fernández- Catelló, caracteritzat per “un so ple de calidesa i una dolçor exquisida” (opera world )i el destacat pianista Francesc Llop on ens oferiran peces de Gershwin, Montsalvatge, Bernstein, Horovitz i Ruera.

  • Luís Fernández-Castelló, clarinet
  • Francesc Llop, piano

Programa

De Barcelona a Nova York.

  • Promenade, Walking the Dog, George Gershwin (1898-1937)
  • Self-Paráfrasis, Xavier Montsalvatge (1912-2002)
  • Sonatina – Allegro calmato-Lento quasi andante-Con brio, Joseph Horovitz (1926)
  • Three Preludes – Allegro ben ritmato e deciso-Andante con moto e poco rubato-Allegro ben ritmato e deciso, George Gershwin
  • Suite from West Side Story – Maria-Tonight-Somewhere-Something´s coming-One hand, one heart, Leonard Bernstein (1918-1990)
  • Meditació, Josep Maria Ruera (1900-1988)
  • Summertime from Porgy and Bess, George Gershwin

Biografía

Luis Fernández–Castelló

Premiat en “Rising Star Berlin”, “Primer Palau”, “Primer Auditori”, “Juventudes Musicales de España”, entre més d’una vintena de premis, és un dels clarinetistes més distingits de la seva generació. Caracteritzat per “un so ple de calidesa i una dolçor exquisida” (opera world )desenvolupa una intensa carrera com a solista i músic de càmera que li ha portat a destacats festivals nacionals i internacionals a França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Grècia, el Marroc o Portugal. Ha actuat a les principals sales espanyoles com l’Auditori Nacional (Madrid), Palau de la Música Catalana (Barcelona), Auditori de Saragossa i Palau de la Música (València). Destacat per les seves interpretacions del repertori clàssic i romàntic, Fernández-Castelló també sent un especial interès per la música del seu temps i ha treballat intensament amb destacats compositors com Francisco Coll, Leonardo Belada, José María Sánchez-Verdú o Lucca Francesconi, produint més d’un centenar d’estrenes. El seu disc “The Singing Clarinet” del segell Orpheus ha rebut els elogis de la crítica especialitzada i amb ell Fernández-Castelló es presenta com un dels més destacats clarinetistes de la seva generació. Destaquen també els seus enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio, Transópera, Deutsche Grammphon, Naxos o PrimTON. Gran importància té la labor pedagògica en la seva carrera amb classes magistrals a Espanya. Des de 2016 és Artista Henri Selmer-Paris i Artista Vandoren-Paris.

Francesc Llop i Álvaro

Inicia els seus estudis al Conservatori Professional de València amb Carlos Apellániz com a principal professor, i els finalitza en el Conservatori Superior de Música de Castelló. Posteriorment continua la seva formació en la Ecole Normale de Musiqui de Paris Alfred Cortot, sota la direcció de Nelson delle Vigne Fabbri. Ha participat en nombrosos cursos internacionals de piano a Espanya, Bèlgica, França i Itàlia, realitzant classes magistrals amb Philippe Entremont, Robert Roux, Jean-Michel Damase, Jacques Lagarde, Josep Colom, Graham Jackson entre uns altres.

És doctor “Cum laude” en Història de l’Art per la Universitat de València i ha realitzat concerts com a pianista solista a Espanya, França, Bèlgica i Alemanya, participant en cicles com “Jaca Monumental a través de la Música”, la “Biennal de València” o la “Temporada Internacional de Concerts” de la Societat Filharmònica Música i Art de Picanya.

De manera paral·lela realitza una àmplia feina en la música de cambra, amb músics com a Benjamí Scherer, Santiago Cantó, Luís Fernández-Castelló, Miguel Puchol o Quiteria Muñoz. Així mateix treballa amb diferents companyies de dansa en el camp escènic, tant com a intèrpret com a creador. Actualment és professor repertorista en el Conservatori Superior de Música de València.