Bernat Català

Nascut el 1993 a Barcelona, ​​Bernat es va formar com a pianista al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, ​​a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC),i en la Guildhall School of Music and Drama de Londres. Actualment resideix a Londres i estudia el Màster d’Interpretació a la prestigiosa Royal Academy of Music sota la tutela de la professora Diana Ketler. Entre els seus professors més destacats estan María Jesús Crespo, Denis Lossev i Peter Bithell. A més, ha rebut classes magistrals de la mà de Vladislav Bronevetsky,Luiz de Moura, Albert Atentelle, Alba Ventura, Norma Fisher i Alan Weiss entre d’altres.

Diverses institucions i fundacions van decidir mostrar el seu suport a Bernat, que va estar becat pel Centre d’Estudis Pianístics (CEP), la Fundació Anna Riera i la Fundació Pere i Pons en diferents etapes de la seva carrera. El seu original enfocament a la música i les seves interpretacions han estat guardonades en nombroses ocasions en concursos nacionals i internacionals. Un total de més de 25 premis li han estat atorgats, entre els més destacats 1r premi Joventuts Musicals de Catalunya, 1er premi Concurs Internacional Ciutat de Berga, 1er premi Concurs Internacional Eugènia Verdet i Premi d’Honor de Piano al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i Matrícula d’Honor a l’ESMUC.

Nombroses sales de concert han acollit Bernat Català com a intèrpret solista i amb grups de cambra en ciutats com Barcelona, ​​Madrid (Fundació Juan March), Tolosa, Londres, Breda i Moscou entre les més destacades. És molt destacable la seva gran vocació per la composició. Les seves obres han estat estrenades i interpretades en moltes sales de la mà d’intèrprets reconeguts i ha rebut encàrrecs com la composició d’una cantata per a cor infantil i música per a curtmetratges i aplicacions digitals. És el compositor oficial de la banda pop Sommeliers, amb el que ha gravat un nou CD.

Programa

  • Ascesi, B. Català
  • Omaggio, B. Català
  • Fantasia on an ostinato, J. Coragliano
  • Scherzo n.2, F. Chopin
  • Sonata en Si menor, F. Liszt