Al centenari de la mort d’Enrique Granados l’Albert Giménez li rendeix un homenatge a traves d’una de seves obres més emblemàtiques, Goyescas, juntament amb el seu instrument preferit, el piano.

Nascut l’any 1970 a Barcelona, inicia els estudis musicals a l’edat d’onze anys a L’Escola de Música de Barcelona, on posteriorment estudia amb Joan Rubinat i amb el seu pare, Albert Giménez Attenelle.

L’any 1992 becat per la Generalitat de Catalunya, ingressa a la Guildhall School of Music and Drama de Londres on va estudiar amb els professors Paul Berkowitz i Alexander Volkov (piano) i amb el quartet Tacaks (música de cambra). Ha completat la seva formació rebent classes magistrals dels professors Dimitri Bashkirov, Nina Svetlanova, Luiz de Moura, Gyorgy Sebok, Karl Engel, Jean-François Heiser i Jun Kanno.

Albert Giménez ha obtingut diversos premis a concursos de piano: Segon premi al Concurs Internacional de San Sebastián, Primer premi al concurs Ciutat de Berga, Primer premi a la Mostra de Música de la Generalitat de Catalunya i premi al millor intèrpret de piano al “Festival de Joves Músics de Barcelona”.

Des de 1989 realitza concerts regularment tant com a solista com en diferents formacions de música de cambra. Ha actuat a la majoria de ciutats catalanes i a gran part del territori espanyol, incloent sales com el Palau de la Música i l’Auditori de Zaragoza. També ha actuat a Anglaterra, França, Bèlgica, Suïssa, Luxemburg, i Macedònia, així com a nombroses ciutats d’Itàlia, on és convidat molt freqüentment.

L’any 1994 va interpretar el Triple Concert de Beethoven amb la Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música de Barcelona. També ha estat solista amb la Jove Orquestra de les Escoles de Musica de Catalunya (OEMUC), l’ Orquestra Simfònica del Conservatori d’Igualada i l’Orquestra Simfònica Segle XXI, amb les quals ha interpretat respectivament el Concert en Re de Haydn i els concerts nums. 3 i 4 de Beethoven.

Ha enregistrat en directe i en estudi per a Catalunya Música, RNE Radio 2, Ràdio 4, COM Ràdio,TVE i TV3 i el 2008 va enregistrar un CD amb el violista Ashan Pillai pel segell Columna Música.

Actualment és professor de piano al Conservatori de Badalona i repertorista a l’ESMUC. A més des de 2005 imparteix classes a diversos cursos d’estiu. Ha estat membre del jurat de nombrosos concursos nacionals de piano i música de cambra.

Programa

  • Intermezzo de “Goyescas”, E. Granados
  • “Goyescas”, E. Granados
  • Requiebros
  • Coloquio en la reja
  • El fandango de Candil
  • Quejas, o la Maja y el ruiseñor
  • El Amor y la Muerte (Balada)
  • Epílogo: Serenata del espectro