Open Gate, és una formació que es caracteritza per la llibertat i flexibilitat que els membres que la componen aconsegueixen en els seus directes, d’aquí el seu nom “Porta Oberta”.

Liderat per la cantant Susana Sheiman, la qual s’ha guanyat un espai únic al Jazz actual, gràcies a la seva poderosa veu i personalitat escènica. La recerca de desenvolupament dels temes, sempre amb un subtil fil conductor, que neix tant en l’ànima de la cantant com l’input que el públic projecta als músics, fa que els concerts d’aquesta formació, siguin sempre diferents i de gran comunicació i compressió directa per part dels assistents.

Per a això, els músics que componen aquest projecte tenen tots una gran disposició i qualitat musical, generosa i voluble, alhora que personal, que la cantant ha anat trobant al llarg de la seva carrera i que li permet moure emocionalment en qualsevol direcció, sempre gràcies a la generositat creativa dels components.

Artur Regada, Caspar Saint – Charles, Toni Solà i Xavier Algans són des de fa temps les ales musicals d’aquest projecte.

No és cap novetat que es barregin standars dins standars, el realment únic d’OPEN GATE és el fil conductor que els uneix, entenent com standars, tot tipus de temes coneguts, la ductilitat d’aquesta formació aconsegueix que l’audiència es trobi, escoltant melodies conegudes, dins de temes de Jazz coneguts, i aconseguint una visió fresca i innovadora dels mateixos.

Òbviament la complicitat entre ells és visible i fa que el públic ho comparteixi.

Mes que un concert, es converteix en una experiència, en un viatge emocional a què tothom hi està convidat.