La primavera de 2016 troba la Jove Big Band en plena forma. L’orquestra compta amb una formació completa de cinc saxos, quatre trombons, quatre trompetes, secció rítmica i dos vocalistes.

El Taller de Músics aposta per posar la Big Band en el focus central del seu pla d’estudis. A banda de ser una peça poderosa de l’aparador del centre, l’opció de poder tocar en una Big Band és un dels objectius de qualsevol estudiant de jazz. La Jove Big Band dóna l’oportunitat d’experimentar el procés d’assajar i aprofundir en la saborosa tradició del jazz i de poder presentar-se en públic amb una música polida i ben interpretada.

El repertori està basat en arranjaments instrumentals i per a cantant, majoritàriament moderns, barrejats amb alguns clàssics i un tema propi del director de l’orquestra, l’Alfons Carrascosa. Un show captivador a partir d’una degustació de les infinites possibilitats que té la música jazz.

Alfons Carrascosa

Va realitzar estudis de clàssic i jazz al Conservatori de Barcelona i al Taller de Músics, ampliant-los posteriorment a Boston i Nova York amb Dick Oatts, Hill Pierce i Jerry Bergonzi.

Ha tocat a nivell nacional amb: Joan Díaz, Joan Monné, Perico Sambeat, Bob Sands, J. Chacón, D. Xirgu, J. Pardo, Ch Saiz, Big Band del Taller de Músics amb Tete Montoliu, Big Band de Jazz Terrassa… i ha col·laborat amb diferents artistes internacionals com: Wilson, Ed Howard, J. Toussaint, Ph. Thomas, i conjuntament amb la Big Band Jazz Terrassa: Dick Oatts, Frank Wess, Dennis Rowland, P. M. Mossman, J. Mosca, Kevin Eubanks.

Com a líder ha gravat: Alfons Carrascosa y segundo cónclave (2002), Madrid-BCN Project (2002) i ha col·laborat amb Xavi Monge Group (2002), Big Band Jazz Terrassa amb David Allyn (2002), Jam en el Kursaal (2002), Big Latin Band (1999 i 2001)…Ha fet gires amb Bcn-Madrid Project a festivals d’Almeria, Madrid, Lugo, Màlaga…A més, va participar sota la iniciativa del Ministerio de Cultura i F. Autor a concerts per Mèxic (Guadalajara. Puebla, Tijuana…) i a la ciutat de Mèxic DF, va realitzar concerts i Master Class al Conservatorio Superior.

Creació de la Big Acoustic Band (B.A.b.), repertori del segle XXI, amb composicions pròpies i arranjaments de Gordon Goodwin, Brookmeyer… La Big Band ha tocat al Festival de Terrassa, Festival VIJAZZ Penedès, l’Hora del Jazz Barcelona, L’Auditori Pau Casals (Vendrell), Festival de Jazz de Figueres i és la Orquestra Resident del Jamboree Barcelona, on actuen el darrer dimecres de cada mes.