Presentació del nou CD “BOSTON BRIDGES”

Albert Bello i Oriol Saña ens presenten el seu nou treball discogràfic, “Boston Bridges”, fruit de la trobada entre músics de procedències i influències diverses. En aquest cd enregistrat a Boston en companyia de grans músics de la ciutat, conviuen composicions d’Albert Bello amb temes clàssics del jazz manouche.

El projecte

Havent compartit tota una dècada junts, ara del que tenen ganes és de gaudir o fer gaudir, de tocar allò que més els ve de gust i fer-ho en un format que els permeti estar còmodes per deixar-se endur mostrant damunt de l’escenari tot el que han après fins ara. Treballen amb temes propis i versions, però sempre fugint de la còpia. El respecte a l’estil hi és en tot moment i, precisament per això, no hi ha espai per a la mera imitació. La influència més bàsica és la del jazz manouche i, en aquest sentit, no es pot oblidar el referent en majúscules, el Quintette du Hot Club de France, liderat per Reinhardt.

Aquest nou projecte musical no és un projecte tancat sinó que es basa en la llibertat musical d’aquests dos músics i d’aquí que haguem d’esperar una evolució oberta i sorprenent. El virtuosisme dalt de l’escenari dur al públic a viure una experiència musical difícil de trobar en el panorama del jazz fet a l’estat. L’Albert i l’Oriol son sinònim d’improvisació en estat pur, energia positiva, alegria i diversió. Tot, amb una posada en escena molt mimada i una connexió amb el públic que fa vibrar l’audiència des del minut u fins a la darrera nota.

El CD

“Boston Bridges, el fill natural d’un encontre entre músics de procedències i influències diverses, un disc inevitable i preciós en el que conviuen sis peces d’Albert Bello amb tres temes clàssics del jazz manouche: la música dels indòmits, dels inquiets, dels exclosos, dels que escapen, dels que busquen, dels que troben. Música mai acabada sense la màgia de l’instant, sempre renovada a partir de la improvisació. Música plena de veritat en mans d’uns interprets que tenen el jazz manouche i el bluegrass com a influències, però que busquen i troben nous camins en els temes d’Albert Bello i de Django Reinhardt, sempre present.

Boston Bridges expressa aquesta fascinació per la frontera i per la trobada, la voluntat de superar els marges, de saltar els murs per estar en terra de ningú, per trobar l’inesperat de la mà del tàndem Saña-Bello.

Saña-Bello exploradors, pioners, virtuosos, compromesos, Saña-Bello generosos que ens connecten avui –en aquest segon disc enregistrat a Boston- amb músics de l’altra banda de l’oceà. Perquè si la música és un camí, el jazz sempre és un pont.”

ELS MÚSICS

  • Albert Bello, guitarra solista
  • Oriol Saña, violí
  • Claudi Làzaro, guitarra rítmica
  • Queralt Camps, contrabaix

VIDEOS

Fleche d’Or (studio recording)

 

Samois-Sur-Seine Experience

 

Place de Brouckere (Live)

 

Live at TV

 

Web sites