Barcelona Springtime Swing ens ofereix una sèrie de concerts de piano-jazz a càrrec de tres solistes excepcionals, reconeguts a nivell internacional.

Bernd Lhotzky ens oferirà música de “Fats” Waller, James P. Johnson i Willie “The Lion” Smith.

L’stride és un estil pianístic que es va desenvolupar al New York dels anys vint del segle passat, combinant el virtuosisme instrumental amb un ritme vibrant i ple de swing. Bernd Lhotzky és, segurament, el pianista actual amb major capacitat per expressar-se brillantment en aquest difícil idioma. Nascut el 1970 a Tegernsee, Alemanya, fill de pare alemany i mare francesa, va rebre la seva primera lliçó de piano als sis anys.

El seu primerenc descobriment del Jazz no li va impedir continuar els seus estudis formals de música, incloent-hi composició i harmonia, a més d’aprendre a tocar el violí, la viola, la trompeta i el contrabaix. Avui en dia encara segueix practicant la música “clàssica”, malgrat que el seu cor batega a ritme de Jazz (són famoses les seves versions stride de clàssics de Chopin, Liszt o Bach).

Gràcies a la seva impecable tècnica i gran sentit rítmic és capaç d’interpretar les composicions dels grans mestres de l’estil (“Fats”, “The Lion”, James P.) a la perfecció, però els darrers anys ha evolucionat aportant cada vegada més el seu toc personal, que també ha begut de les fonts d’Art Tatum o Teddy Wilson.