Barcelona Springtime Swing ens ofereix una sèrie de concerts de piano-jazz a càrrec de tres solistes excepcionals, reconeguts a nivell internacional.

Benny GREEN ens oferirà música de Duke Ellington, Billy Strayhorn i Thelonious Monk.

Benny Green va nèixer a New York el 1963, però es va criar a Berkeley, California, on va iniciar els seus estudis de piano a l’edat de set anys. Influenciat pel seu pare, saxofonista, Benny es va interessar aviat pel Jazz. Abans dels setze anys va treballar esporàdicament amb cantants com Fay Carroll i va col·laborar amb el trompetista Eddie Henderson.
El 1982 va tornar a New York, on va conèixer al veterà pianista Walter Bishop, una de les seves màximes influències. Entre 1983 i 1987 va treballar com acompanyant de la cantant Betty Carter i, el 1987, es va unir als Jazz Messengers d’Art Blakey, on va restar fins 1989, moment en que va entrar a formar part del quintet de Freddy Hubbard.

Apadrinat per Oscar Peterson, Green va obtenir el 1993 el Glenn Gould International Protégé Price, un prestigiós premi atorgat per la Fundació Glenn Gould i la ciutat de Toronto. Aquell mateix any, Green va reemplaçar a Gene Harris en el trio de Ray Brown, on va restar fins a 1997. A partir d’aquell moment, el pianista va iniciar la seva carrera en solitari, actuant al front dels seus trios, en format de piano solo (el seu preferit) o formant duo amb Eric Reed o Kenny Barron. És un dels pianistes contemporanis amb més presència al mercat discogràfic, havent participat en més de cent sessions de gravació.